Kendinizi Mutlu Etmenin ve Motive Olmanın 6 Yolu


Hepimiz hayatımızda hep mutlu kalmak isteriz. Mutluluğu dış dünyada ve şeylerde buluyoruz. Ama bunlar bizi kısa süreliğine mutlu edebilir. Çoğu insan mutlu ve motive kalmayı başaramadı çünkü mutluluğun kaynağının dışarıda değil içlerinde olduğunu bilm

iyorlar . Ne malzeme ne de bir kişi sizi uzun süre mutlu edemez. Bu, bir duruma karşı kendi hissiniz veya tepkinizdir. Böyle bir durum geldiğinde nasıl sakinliğinizi koruyor ve rahatlıyorsunuz?

Kendinizi nasıl mutlu ve motive edersiniz

Aşağıda mutlu ve motive kalmanın bazı yolları verilmiştir.

1. Kendinizi mutlu edin ve başkalarını koruyun

Hayat güldürenleri ağlatanları da güldürür. Mutluluk bazen kederin felsefesi gibidir, bazen güldürür, bazen ağlatır ama hüzün varsa yoktur, bazen üzgün olduğumuzu bile bilmeyiz. Çoğu zaman mutluluk vesilesiyle mutlu olmaktan daha üzgün olduğumuzu düşünür ve görürsünüz, cesaretten bahsetmek ve cesur olmak iki farklı şeydir. Bu nedenle, her zaman mutlu olmak ve başkalarını tutmak için bir çaba olmalıdır. Hayatta ağlamaktansa birini mutlu etmek daha iyidir.

2. Yardım istemekten çekinmeyin

Bazen tüm işlerimizin birinin yardımıyla doğru bir şekilde yapılabileceğini bildiğimiz halde, yine de egomuzu sakinleştirmek için ondan yardım almayız ve küçük bir iş bile yapmadığımız için kendimizi suçlarız. Kendine küfür etmeye devam et. Egomuzu yenerek birçok zafer elde edebiliriz. Karşımızdaki kişiyle olan kavgamız değil. Bizi birçok şeyde geride bırakan kendi egomuzla olan mücadelemizdir.

3. Daha sosyal olun

Sosyal geri çekilme, mutsuzluğumuzun en yaygın nedenidir. Bunun arkasında modern yaşam tarzımız, teknolojimiz, işimiz, düşük özgüvenimiz gibi birçok neden var. Yani mutlu kalmak istiyorsanız komşularınız, arkadaşlarınız ve akrabalarınızla iletişim kurun. Belki halka açık etkinliklere ve kulüplere katılmayı düşünün, hatta Dave Landau ya da en sevdiğiniz sanatçı için bir konser olup olmadığına bakın .

4. Hatalarınızı kabul edin

Genellikle hatalarımızı kabul ederiz, sonra onları başkalarına yükleriz, eğer eksikliklerimizi kabul edersek veya hatalarımızı kabul edersek, o zaman savaşın yarısını kazanırız. Ama kendine yalan söyleyen bir insan asla ilerleyemez. Bu nedenle, eksikliklerini bilmek ve onlar üzerinde çalışmak çok önemlidir.

5. Çocuklarla vakit geçirmek

Çocukların bizi nasıl motive edebileceğini düşünüyor olabilirsiniz ama inanın bana, hiç kimse çocuklardan daha bilgili değildir. 12 yaşından küçük ve 2 yaşından büyük çocuklarla vakit geçirin. Güzel şeyler dinlemek. Mutluluk garip zamanlarda kendi kendine sızar. İçindeki çocuğun ölmesine asla izin vermemelisin, bu dünyada biraz masumiyet korunabilmesi için biraz çocukluk gerekir.

6. Daha Manevi Bir Kişi Olun

Adanmışlıkta güç olduğunu duyduk. Ayrıca bir tapınağa, camiye, kiliseye ya da gurdwaraya giderseniz garip bir huzura kavuşacağınızı da hissetmiş olmalısınız. O halde insan dini bir yere gitmeli, sükûnetini koruyarak huzura kavuşur ve Allah'ın rızasını yaşayacak gücü bulur.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski